Anička na scénu!

#SKOBA

#BANNERS

#ITEM

#IMAGE '/user/documents/resources/webp/skba_banner-vase-story-vertikalni.webp'

#TITLE 'Zavěsíme i vaši story'

#DESC 'Máte doma památné triko, rifle, které pro vás hodně znamenaly, noviny ze dne, kdy jste se narodili? Přineste je do SKOBY a my vám z nich vyrobíme diář, zápisník, fotoalbum nebo skicák.'

#BUTTON 'Jak na to'

#LINK '/blog/zavesime-i-vasi-story/'

#COLOR '#C0E4E8'

#/ITEM

#/BANNERS

#TAGS

#TAG

#TITLE 'AnnaHavelkova'

#LINK '/workshopy'

#/TAG

#/TAGS

#GALLERIES

#GALLERY 'edice_anna'

#ITEM

#URL '/user/documents/resources/webp/blog/anna-galerie-1.webp'

#TITLE 'Anny limitovaná edice'

#AUTHOR 'Photo © Alexandr Hudeček'

#/ITEM

#ITEM

#URL '/user/documents/resources/webp/blog/anna-galerie-2.webp'

#TITLE 'Anny limitovaná edice'

#AUTHOR 'Photo © Alexandr Hudeček'

#/ITEM

#ITEM

#URL '/user/documents/resources/webp/blog/anna-galerie-3.webp'

#TITLE 'Anny limitovaná edice'

#AUTHOR 'Photo © Alexandr Hudeček'

#/ITEM

#ITEM

#URL '/user/documents/resources/webp/blog/anna-galerie-4.webp'

#TITLE 'Anny limitovaná edice'

#AUTHOR 'Photo © Alexandr Hudeček'

#/ITEM

#/GALLERY

#/GALLERIES

#/SKOBA

Vidí krásu ve všednostech a tu následně převádí do kreslené podoby. „Moje kresby jsou většinou inspirovány přírodou, denními situacemi a krásami náhodných věcí,“ tvrdí o sobě Anna Havelková, přidružená členka dílenského týmu SKOBY.

Občas ji můžete potkat se sestrou Maňou v obchodě a je i autorkou naší výlohy, tedy spíš instalace než výlohy. A hlavně, letos nakreslila vlastní edici diářů pro SKOBU. Tak úspěšnou, že diáře až na pár kousků zmizely dřív, než se stihl napsat tenhle článek.  

Aničce, studentce scénografie na DAMU, je lehce přes 20 a už má za sebou respektu hodnou profesní dráhu. V roce 2019 jste její tvorbu mohli vidět na ilustrátorské přehlídce LUSTR, kde vystavovala kresby v místnosti od stropu až po zem plné bílého papírového rostlinstva – téma přehlídky bylo Svoboda. Loňský podzim vystavovala své kresby také v Coffee Imrvére. Letos na podzim navrhla ponožky pro českou ponožkárnu We are Ferdinand.

#EMBED 'edice_anna'

Je hrdou členkou kočovné divadelní družiny Ductus Deferens, momentálně uvádí inscenaci Rudolf a Josef: Cestopissing ve Studiu Švandova divadla na Smíchově. Můžete také vidět její absolventské představení Instalace Izolace v divadle Disk, kterému navrhovala scénografii a kostýmy společně s Julií Sztogrýnovou. 

Na SKOBĚ se jí líbí krása řemesla, vizuálu, kvalitní práce a lidé. „Baví mě propojování ilustrace, scénografie a textilu a hlavně pracovat s lidmi. Právě to jsem v dílně našla. Je to autentické příjemné místo, kde se vše odvíjí jakoby samo a správně. Ráda se sem vracím,“ říká. Moc pěkný závěr článku, dodáváme.

@annajsem

annahavelkova.tumblr.com